Training Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Begin dit jaar is een afwegingskader onderdeel geworden van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Vooralle werknemers van Het Houvast is er een trainingsdag geweest over de toelichting van de vernieuwde meldcode. Een erg interessante training van Landelijke Trainersgroep Aanpak Kindermishandeling (LTAK) die Florieke van FlexFlow met veel passie voor ons heeft neergezet. Met haar jarenlange ervaring bij Veilig Thuis, wist Florieke goed aansluiting te maken met ons als professionals. 

 

Op een interactieve manier hebben wij aandachtig en actief mee kunnen doen tijdens de training.  Korte opdrachten gekoppeld aan interessante video’s en casussen zorgde voor een leerzame ochtend.  

 

Na de theorie met praktijkvoorbeelden en opdrachten was er ruimte om de vergaarde theorie met je collega zelf zorgelijke signalen op te schrijven en hoe daarin te handelen wanneer je ze tegenkomt op het werk. Het korte lijntje dat werknemers van Het Houvast met elkaar al hebben, heeft Florieke in een ochtend gevormd tot een strakkere lijn. 

 

Martien zou na de cursus zeggen: Wijnen, wijnen, wijnen…. Gelukkig was die niet uitgenodigd want wij leggen juist de focus op: Feiten, feiten, feiten. 

Training Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.